Informatie

Corona en Filmhuis Schoorl

Op dit moment gelden er andere regels dan u gewend bent van ons. U kunt ze hier lezen in ons coronabezoekersprotocol.


Filmhuis Schoorl is een van de Stichting De Blinkerd deel uitmakende non-profit werkgroep die in het Dorpscentrum De Blinkerd kwalitatief goede speelfilms en documentaires wil vertonen.

Het idee voor een filmhuis in Schoorl ontstond begin 2018. Een groep enthousiaste vrijwilligers heeft hierna dit plan verder technisch en organisatorisch uitgewerkt. Zodoende is Filmhuis Schoorl begin 2019 van start gegaan met voorstellingen in de grote zaal van De Blinkerd. We willen uiteindelijk op meerdere dagen van de week reguliere voorstellingen aanbieden, bestaande uit een kort, plaatselijk vervaardigd, filmdocument gevolgd door de hoofdfilm. Aanvankelijk zal Filmhuis Schoorl één dag per week, de vrijdag, een matinée en een avondvoorstelling verzorgen.

Filmaanbod

Het filmaanbod moet steeds iets speciaals hebben: een maatschappelijk relevant thema, een bijzondere (boek-)verfilming en/of een educatieve achtergrond, dan wel cinematografisch boeiend zijn. Daarbij zoekt Filmhuis Schoorl naar de juiste mix van films en documentaires, in type, in artistieke kwaliteit of naar land van herkomst om te komen tot een veelzijdig filmaanbod voor een zo groot mogelijk filmhuispubliek.

Wij denken ons publiek -van jong tot oud- optimaal te kunnen bereiken door de films geclusterd binnen thema’s aan te bieden. De tijdsduur van een thema willen we mede laten bepalen door de voor het thema getoonde belangstelling. De verschillende thema’s zullen verdeeld over de tijd aan bod komen.
De start van een nieuw thema zal bij voorkeur worden voorafgegaan door een inleiding over het onderwerp.

De organisatie

De organisatie gaat van start met ongeveer dertig vrijwilligers, waarvan een deel de filmvoorstellingen voorbereidt. De anderen zullen de voorstellingen gaan begeleiden. Daarnaast zal een coördinerend team de supervisie houden over de filmhuis-organisatie.

De financiële middelen van Filmhuis Schoorl zullen voornamelijk uit de kaartverkoop en de baromzet voortkomen.

Vrijwilliger worden

Onze vrijwilligers vormen het hart van het filmtheater, want het vergt een hele organisatie om alles op rolletjes te laten verlopen.
Wanneer wij op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers, plaatsen we een oproep op de site of laten we dat weten via onze social media.
Onze vrijwilligers zijn een afspiegeling van onze bezoekers. Man of vrouw, jong of oud, werkend of niet (meer) werkend. We streven naar een goede sfeer bij de filmhuisvoorstellingen en de -organisatie.

Ons motto is: “Vrijwillig, maar niet vrijblijvend”!

Je kunt je aanmelden op de volgende pagina klik hier.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de openingstijden?

Op vrijdagmiddag en -avond vertoont Filmhuis Schoorl haar films.

 • vrijdagmiddag aanvang film 15:00, zaal open om 14:45 uur;
 • vrijdagavond aanvang film 20:00 uur, zaal open om 19:45 uur.

Is er een pauze?

In Filmhuis Schoorl worden de films die korter dan 2,5 uur duren zonder pauze vertoond.

Hoe bestel ik kaarten voor een voorstelling?

 • Kies het aantal plaatsen
 • Geef uw voor- en achternaam op
 • Geef uw e-mailadres op
 • Ga akkoord met de algemene voorwaarden
 • Klik op “bestel en betalen”
 • Daarna wordt u omgeleid naar de website van Mollie om aan uw betalingsverplichting te voldoen
 • Na een succesvolle betaling ontvangt u een bevestigings-e-mail met uw boekingsnummer en transactienummer
 • Neem deze e-mail mee als reserveringsbewijs (mag ook op uw telefoon zichtbaar zijn)
 • U krijgt altijd een bevestigingsmail met een reserveringsnummer.

Wat zijn de tarieven

Entreeprijzen: Tijdelijk is de entreeprijs € 8,50 exclusief consumptie.

Kan ik vrijwilliger worden?

Je kunt je aanmelden op de volgende pagina klik hier.

Wat zijn de adresgegevens

De Blinkerd
Heereweg 150
1871 EM Schoorl
telefoon 072-5092068
info@filmhuisschoorl.nl

Adverteren

Waarom is adverteren nou belangrijk voor u? Simpel. Onbekend maakt onbemind. Oftewel: als men je niet kent, kan men ook niet voor je kiezen. Het Filmhuis Schoorl beschikt over meerdere mogelijkheden om de naamsbekendheid van uw product of bedrijf vergroten, te weten:

De schermreclame

Een kwartier voorafgaand aan iedere voorstelling zullen reclameboodschappen op het scherm vertoond worden. Ieder reclameblokje met een duur van maximaal 10 seconden zal minstens driemaal binnen de reclametijd vertoond worden. Het tarief voor een schermreclame bedraagt 30 euro per maand.

Thema-sponsor

U kunt voor de duur van een thema sponsor van het thema worden.

Samen met het Acquisitieteam wordt deze vorm van sponsoring nader vormgegeven. Hierbij kunt u denken aan het vertonen van uw favoriete film of documentaire. Op of rond de vertoningsdata van de themafilms kunt u in overleg met het Acquisitieteam in de foyer van De Blinkerd extra aandacht vestigen op uw product en/of bedrijf.

Interesse

Als u interesse heeft, kunt u contact opnemen met het acquisitieteamn (acquisitie@filmhuisschoorl.nl)